Знамогическа математика на 5 и 6

Методика на математика през призмата на знамогическото учене в Подготвителна група. Как да ползвате учебните комплекти по Знамогическа математика на 5 и 6.

   Watch Promo

Нашата онлайн академия предлага първия курс по методика на преподаването на математика в Подготвителна група.

Курсът е разделен на две части (секции), богато илюстрирани и "пълни с вещества":

- Секция І: Знамогическа математика на 5

Секцията се състои от 15 лекции, на които ще получите детайлни методически насоки как да ползвате учебната тетрадка и МЕП (материали за експериментиране и приложение) от комплекта "На 5" по математика за децата от ІІІ Подготвителна група (както знаете, в този комплект няма писмени инструкции във вид на текст в тетрадката, поради особеностите във възприятието на децата на 5, затова указанията ни са особено детайлни).

- Секция ІІ: Математика: На 6

Секцията се състои от 9 лекции с подробни указания за ползване на трите тетрадки и МЕП-овете към тях от Учебен комплект "На 6" (за децата от ІV Подготвителна група).

Освен това, ще Ви дадем много идеи за допълнителни, свързани дейности по всяка тема, както и още помощни материали, с които да развиете способностите и обогатите компетентностите на малките знамогици. Реално погледнато, те не се са чак толкова малки. Освен това, са далеч по-свързани и по-директни при оперирането със света на формата, както и по-склонни да се учат смело и в крачка, да импровизират решения, да изпробват, без да се вживяват особено за това, че може и да сгрешат. Обикновено страховете или притесненията се вменяват отвън. Те не са присъщи на откривателския процес, на приключенския дух, който води детето от дейност в дейност още преди да е проходило. Какви са особеностите на възрастта 5 и 6 г. ще научите в първата лекция от всяка секция. Секциите са две, както са два учебните комплекти, които сме разработили - за ІІІ и ІV Подготвителна група (в детската градина или в училище). Отличителна особеност на нашето учене на математика, освен ученето чрез обиграване, експериментиране и проучване, е включването на философията за деца като естествена съпътстваща дейност. Ние сме създали няколко математически философски приказки, чрез които осмисляме математическите категории като вътрешно присъщи за света, като мисловни модели, върху които се градят човешките взаимоотношения, като тайна, която трябва да открием именно чрез овладяване на законите на математиката, за да разберем как е устроен светът. Тук, само и единствено в този курс сме споделили една от най-интересните си вълшебни математически приказки, със скрити философски кодове за откриване чрез мислене и търсене на аналогии - "Драгун, Морското конче и Голямата тайна". Тя е от поредицата "Нуличка и Топчо в царство Математика", чието приложение и комбиниране с ученето по комплектите ще откриете в методическите ни насоки.

С нас, стъпка по стъпка в този курс ще видите как чрез математиката децата проучват моделите в природата и организацията на света, в който живеят. Чрез нея те пеят, творят, играят, развиват се всестранно. А нали това е смисълът на ученето - да се развиваш всестранно. При нас, в нашето Знамогическо училище, това е правило №1. Влезте в отбора и добийте знамогическо умение на учител, който обича да се усъвършенства, да търси интересни възможности за развитие на своите деца, да им дава все по-вълнуващи, разностранни и предизвикателни възможности за опознаване на света и за пълноценно вписване в него с помощта на математиката.

В края на краищата, всеки от нас рано или късно разбира, че всичко в този свят е математика. Доказателство за това твърдение се надяваме да намерите за начало в тези сентенции на известни личности:

"Всичко е число."

"Числото управлява Вселената."

"Удивително! Всичко е интелигентно!"
Питагор

"Числата са най-високата степен на познание. Това е познанието само за себе си."
Платон

"Книгата на природата е написана на езика на математиката."
Галилео Галилей

"Математиката е по-мощен инструмент на знанието от всичко друго, завещано ни от човечеството."
Рене Декарт

"Да не знаете математиката сериозно Ви ограничава в разбирането на света."
Ричард Файнман


"Математиката изразява стойности, които отразяват космоса, такива като ред, баланс, хармония, логика и абстрактна красота."
Дийпак Чопра

"Математиката е езикът на Вселената. Така че колкото повече уравнения познавате, толкова повече можете да разговаряте с космоса."
Нийл деГрас Тайсън


"Единственият начин да научим математиката е като се занимаваме с математика."
Пол Ричард Халмош

"Математиката, разбрана правилно, притежава не само истината, но и върховната красота."
Бертранд Ръсел

"Математиката е единственото място, където истина и красота означават едно и също нещо."
Даника Маккелър


Открийте с нас истината и красотата на математиката и направете това и за своите деца още на 5. Именно тогава тази красота е най-осезаемо видима, защото сетивата на децата са невероятно изострени, като в същото време вече могат да анализират възприятията си достатъчно точно и логично. Затова и истината се възприема и преживява най-ярко и убедително. През първите 7 детето полага основите на разумния си живот в света, в който то има своята мисия. Да му помогнем да я разбере, като му отворим вратите на познанието за света и му дадем възможност да направи своите самостоятелни, уверени крачки в него. Затова сме станали учители, нали!

Открийте в себе си духа на търсача на приключения и откривателя на неизследвани земи в преподаването на математика в предучилищна възраст. Разберете защо учителите са най-добрите ученици. Изживейте себе си като истински учител, като не просто прегледате мината от методическа информация - насоки и идеи, които няма да откриете никъде другаде (пълни методически насоки даваме само в курсовете на онлайн академия "Знамогика"), но и като ги изиграете и изживеете наум, докато проучвате, записвате, вървите стъпка по стъпка по темите от образователните комплекти, представяте си как ще реализирате на практика всичко това с Вашите деца. Усетете тръпката и магията да учиш деца.


Course Curriculum


  Въведение в курса
Available in days
days after you enroll
  Завършване на курса
Available in days
days after you enroll

Гледахте ли промо видеото? Ако все още не сте, разберете какво ще научите от този курс накратко, като кликнете на Watch Promo по-горе.

Този курс е за тези от Вас, които искате да помогнете на децата си да научат математиката и тя да стане за тях привлекателна област за напредък и успех. Курсът е подходящ и за онези родители, които са взели присърце отговорността да развият оптимално потенциала на децата си, като са поели функцията да бъдат техни учители, участвайки активно в образоването на децата си.

Добре дошли на борда! Влезте в курса на нашия знамогически кораб...

 

Как протича този курс и какви възможности предлага:

1. Учите онлайн отвсякъде, с помощта на лаптоп (или др. компютър), таблет или мобилен телефон. Нужно е да разполагате с добър Интернет, за да може да изгледате спокойно видео материалите.
2. Започнете ли курса, може да учите когато и както намирате за потребно, с Ваши собствени темпове. Курсът с материалите към него са Ви на разположение през цялото време на курса, както и след като го завършите.
3. Учите с други хора, като споделяте своята гледна точка, опит и идеи. За целта е предвидена опция Дискусия. Прецизирате своето учене, като задавате индивидуални въпроси и получавате индивидуални отговори след всяка лекция.
4. Лекционният курс е разделен на секции, като всяка секция съдържа определен брой лекции и тестове. Преглеждайки съдържанието на курса, може сами да се ориентирате в темите и да си организирате времето, в което да посещавате курса онлайн и да четете лекциите, да задавате въпроси, да участвате в дискусия, да гледате видео материалите, да вземате тестовете.
5. Винаги може да се връщате и да си припомняте някои от лекциите, да вземате повторно тест, да проверявате как тече дискусията по дадената лекция и т.н. Може и да надниквате изпреварващо в някоя от темите, чието заглавие Ви е заинтригувало ;) Най-ценното е споделянето на разсъждения в дискусиите, затова не пропускайте да се включите в тях.
6. На завършилите курса, по тяхна заявка (без допълнително заплащане), се издава сертификат. Този сертификат не носи кредити, защото считаме, че не точките, а знанията, уменията и нагласите са важните при самоусъвършенстването, както и споделянето на идеи и създаването на контакти, на общност от съмишленици - една безценна възможност за всички Вас, за които истинското образование е призвание и мисия.

Frequently Asked Questions


When does the course start and finish?
The course starts now and never ends! It is a completely self-paced online course - you decide when you start and when you finish.
How long do I have access to the course?
How does lifetime access sound? After enrolling, you have unlimited access to this course for as long as you like - across any and all devices you own.
What if I am unhappy with the course?
We would never want you to be unhappy! If you are unsatisfied with your purchase, contact us in the first 30 days and we will give you a full refund.

Включете се в курса!

Get started now!